Németország bejelentette igényét a kupára: sima, 4-0-ás győzelemmel mutatkoztak be Portugália ellen. Utóbbiak mindössze egy Ronaldo lövést tudtak felmutatni még 0-0-nál, majd 1-0-ás hátránynál Nani bombázott fölé, azután Hummels fejesével két gólosra nőtt a német előny, és már el is dőlt a meccs. Épphogy kimondta a kommentátor, hogy Pepe mostanában mennyire megnyugodott, amikor előbb utolsó emberként adott egyet Müller arcába, majd szerelmesen hozzábújt a fejével, és a régi idők emlékére már mehetett is zuhanyozni. Müller a vb társgólkirálya volt négy éve, három góljával jelezte, ismét igényt tartana a címre. (Nyolc gólos már a világbajnokságokon, ezeket kilenc lövésből érte el!) A németek kupára esélyeshez méltóan fociztak, jól járatták, tartották meg a labdákat, és lényegesen többet is futottak ellenfelüknél. A portugálok továbbjutása így is simán meglesz, Ronaldo unottsága is elmúlik majd a gyengébb ellenfelek ellen, mert Ghána és az USA ellen azért biztosan több lehetősége lesz majd.

Franciaország sem játszott jó meccset Hondurassal, de ott legalább volt némi izgalom egy kiállítás, három gól és a gólbíró debütálásnak formájában. Benzema is bekezdett, 2 gól került a neve mellé, plusz közreműködött az ominózus esetnél, ami a hondurasi kapus öngóljaként került a statisztikába. Svájc a továbbjutás szempontjából fontos meccsen legyőzte Ecuadort, Seferovic az utolsó pillanatban lőtte a három pontot jelentő találatot. A győzelmet jelentő kontrában nagy szerepet játszott Behrami, aki a saját tizenhatosán belül szerelt becsúszva, majd megiramodott a megszerzett labdával, közben még fel is vágták, de felpattant és sikerült kitennie a szélre, ami után még két passzt megcsináltak a társak, és már ünnepelhettek is.

Az egész magyar médiát uralta Besic szereplése Argentína ellen, a bosnyák játékos rengetek pozitív kritikát kapott, de a jó játéka is kevés volt a pontszerzéshez. Messi is góllal mutatkozott be, a dél-amerikaik ezzel gyakorlatilag meg is nyerték a csoportot, de a bosnyákoknak sem kell aggódni a továbbjutás miatt. A másik két ellenfél ugyanis Irán és Nigéria lesznek, akik bűnrossz meccset játszottak egymással, sajnálhatja mindenki, aki ezt a másfél órát elpazarolta az életéből. Ez a két ország eddig leggyakrabban a híradókban fordult elő, ezért kár is volt megjelenniük a sportközvetítésekben.