Egy dolgot biztosan megtanulnak gyermekkorukban az olaszok, ez pedig a labdabirtoklás. Több, mint 93 százalékos pontossággal passzoltak tegnap este, úgy, hogy 602-szer próbálkoztak meg saját csapattárshoz továbbítani, Pirlo egymaga 103 sikeres átadást jegyzett. 2-1-es vezetésnél sem rugdosták fel a labdákat, hátul is hihetetlenül higgadtnak próbálták meg felépíteni a támadásokat. A jobb oldalon Darmian és Candreva kiválóan futballoztak, előbbi rengeteg beadással tűnt ki, igaz többsége pontatlan volt, míg utóbbi remekül ívelt Baines mellől Balotelli fejére, megszerezve az olaszok második gólját. Pirlo az elején elszórt egy-két labdát, utána viszont 95 százalékkal passzolt, nagyon jól szervezte a játékot, a gól előtti labdaátlépése pedig zseniális mozdulat volt. Előző este a spanyolok veresége után eltemettük a labdabirtoklást, amit az olaszok feltámasztottak, és ezzel a rendkívül tudatos játékkal sokra vihetik Brazíliában.

Megosztotta az angol közvéleményt Rooney bal oldalon való játszatása, a többség szerint- hiába nem játszott rosszul tegnap- eredeti helyén, a 9-es vagy 10-es pozícióban lenne a helye. Az angol gól előtt tőle jött a középre passzolt labda, több remek keresztlabdával is jelentkezett, de az ellenfél kapujától rendszeresen elég távol volt egy olyan játékos, aki 39 találatot jegyez a válogatottban. Barkley nem kezdetése is vitákat gerjesztett, Honduras ellen lendületesen és veszélyesen játszott, sokan a csapatba követelték az Everton középpályását. Tegnap csereként kapott szerepet, mind a 17 passza sikeres volt, helyzetbe került, és egy az egyben is többször megverte az olaszokat, nem lepődnék meg ha legközelebb a kezdő sípszótól pályán lenne. Az angoloknak a következő két meccset hozni kell, de lehet, hogy négy pont is elég lesz a továbbjutáshoz, a játék mindenesetre bizakodásra adhat okot.

Costa Rica Uruguay legyőzésével jól megkavarta a csoportot, Suarezéknek két bravúrt is be kell mutatniuk az európaiak ellen, ha tovább akarnak jutni.